ledszalag-pixabay

Napjainkban hatalmas a LED fényforrások térnyerése, hiszen számos előnyük van a hagyományos égőkkel szemben. Ezek közül gyűjtöttünk most össze néhányat.

Energiatakarékosság

A LED égők első és talán legfontosabb előnye az energiatakarékosság. Ezt talán már mindenki hallotta, de pontosan mit is jelent? A LED izzók lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak. Ennek hatására akár néhány szoba, akár teljes csarnokok megvilágításáról van szó, az energiaszükséglet csökkenése érezhető lesz.

Hosszú élettartam

A hagyományos izzók – főleg az úgynevezett dimmelhető verziók – hajlamosak nagyon rövid idő alatt elromlani. Ezzel szemben a LED világítások sokkal tovább kitartanak. Ennek köszönhető, hogy egyes mennyezeti világítótestek akár cserélhető fényforrás nélkül készülnek, azaz nincsen bennük egy olyan villanykörte, amelyet ki lehetne (vagy kéne) cserélni. Mivel a LED élettartama akár több tízezer óra is lehet, ezen lámpák csak nagyon gyakori vagy hosszú ideig tartó használat mellett mennek tönkre.

Költséghatékonyság

Az előbb említett két előny a költséghatékonyságban egyesül. A LED-ek van, hogy érezhetően drágábban vásárolhatók meg, a beszerelés után azonban az árkülönbség többszörösét is megspórolhatjuk velük. Egyrészt az energiatakarékosság miatt csökken az energiafogyasztás. Másrészt pedig a hosszabb élettartamnak köszönhetően ritkábban szükséges a cseréjük, így kevesebb lesz az új izzókra való kiadásunk is.

Kisebb hőkibocsátás

A LED-ek a felhasznált energia legnagyobb részét fénnyé alakítják. Ezzel szemben a hagyományos izzók jelentős hőt is termelnek, ami miatt az izzók cseréje közvetlenül a használat után veszélyes lehet, valamint a lámpák közelében a hőmérséklet nagyban eltérhet a helyiség többi részétől.

Számos lehetőség

Végül, de nem utolsó sorban, a LED izzók számos lehetőséget rejtenek. Ezek egyrészt a fényforrások formájára, másrészt pedig a használat gyakorlati folyamatára vonatkoznak.

Manapság már szinte minden formában elérhetőek LED fényforrások. A leggyakoribb továbbra is az izzó, hiszen ez a hagyományos lámpákba is beszerelhető – ezáltal nem szükséges teljes mértékben új eszköz vásárlása. Ugyanakkor egyre népszerűbbé válnak a LED szalagok is, hiszen ezek rejtett fényként rögzíthetők akár polcok aljára, ágytámlák mögé vagy szekrények alá is.

Emellett számos LED alkalmas dimmelésre és színváltásra is. Az előbbi biztosítja a fokozatos kapcsolást és akár alacsonyabb fényerőn való működést. Az utóbbi pedig hatalmas rugalmasságot ad hangulatfények, éjszakai fények terén, ezzel otthonunk dekorációjának is részét képezheti.

Az ANRO webáruházban LED fényforrások százai várják minden vásárlójukat! Válogass a LED szalagok, különféle LED izzók vagy LED lámpatestek közül és rendeld meg a kedvencedet még ma!