SEO Link Building technikák, amelyek 2023-ban is működnek

0
50
linképítés 2023

Köztudott, hogy a legjobb módja annak, hogy növelje a látogatók számát a weboldalán, ha javítja annak rangsorolását a keresőmotorok találati listáján. Minél több látogatót kap a Google-ból, annál több üzletet fog kapni.

De hogyan javíthatja domain tekintélyét és rangsorolását?

Nos, a szakértők egyetértenek abban, hogy a hatékony SEO linképítési technikák alkalmazása az egyik alapvető lépés, ha ezt szeretné elérni.

Ha tehát SEO linképítési technikákat keresel, hogy webhelyed 2023-ban magasabb helyezést érjen el a keresőmotorokban, akkor a legjobb helyen jársz.

Mi a linképítés

A linképítés egy olyan folyamat, amelynek során más webhelyeket ráveszünk, hogy saját oldalaikon linkeket helyezzenek el az Ön webhelyére. Ezek a linkek lehetnek szövegesek vagy képek, és bárhol elhelyezhetők az oldalon.

Amikor a Google látja ezeket a linkeket más webhelyeken, az Ön webhelyének relevanciájára adott szavazatként ismeri el őket. Így növeli webhelyének rangsorolását a keresőmotorok találatai között.

Mindezek mellett számos különböző módja van annak, hogy linkeket építsen webhelye számára, és hogy a Google-ban magasabbra rangsorolja azt másoknál. Ezek közül néhány bevált és igaz, mások azonban már nem olyan hatékonyak, mint régen. Fontos naprakésznek maradni a SEO-iparágban bekövetkező változásokkal kapcsolatban, ezért végeztünk egy kis kutatást az Ön számára: íme, a legjobb tizenegy linképítési technika, amely 2023-ban is jól működik!

Miért olyan fontos a linképítés

A linképítés az egyik legfontosabb lépés weboldalad rangsorolásának eléréséhez, mivel segít a keresőmotoroknak megállapítani, hogy tartalmaid relevánsak és megbízhatóak.

Ha más webhelyekről építesz linkeket, az azt mutatja, hogy vannak olyan emberek, akiket eléggé érdekel a tartalma ahhoz, hogy visszalinkeljék azt.

Másrészt ez segít a keresőmotoroknak meghatározni, hogy mely témák népszerűek és melyek nem, ami lehetővé teszi számukra, hogy szűrjék és releváns találatokat jelenítsenek meg a keresésekhez.

A backlinkek különböző típusai

A backlinkeknek két típusa van: dofollow és nofollow.

A dofollow linkek azok, amelyek a webhelyedre való kattintáskor tekintélyt adnak át.
A nofollow linkek egyáltalán nem adnak át tekintélyt, de más módon még mindig hasznosak lehetnek (erről majd később).

Manapság a Google olyan jól felismeri, hogy mely linkek spammelnek vagy manipulálnak, hogy már nem bízik meg akármilyen linkben – és ennek jó oka van!

Ha a versenytársainál magasabb helyezést szeretne elérni a Google-on, akkor olyan stratégiára van szüksége, amely segít minőségi backlinkeket szerezni anélkül, hogy a Google algoritmusai megbüntetnék.

11 hatékony linképítési stratégia, amellyel 2023-ban magasabb helyezést érhetsz el a keresőmotorokban

Rengeteg különböző stratégia létezik, amelyek segítségével linkeket szerezhet más webhelyekről. Ma azonban a leghatékonyabb, organikusan működő stratégiákról fogunk beszélni, amelyek segítenek elindítani a rendszeres backlinkek megszerzésének folyamatát. Ennek pedig a legjobb módja az, hogy a webhelyed tartalma a lehető legjobban látható legyen:

 • Kezdje a kulcsszókutatással
 • Használjon kulcsszavakat a horgonyszövegben
 • Kötelezze el magát a rendszeres linképítés mellett
 • Építsen linkeket releváns webhelyekről
 • Készítsen infografikákat és egyéb vizuális eszközöket
 • Hozzon létre megosztásra érdemes tartalmat
 • Használjon influencer marketinget
 • Vendégblogolás
 • Versenyek és nyereményjátékok szervezése
 • Ne feledkezzen meg a helyi SEO-ról
 • Győződjön meg róla, hogy weboldala mobilbarát