Tippek a műfű gondozásához

0
19
műfű karbantartási tippek

Műfüves pázsitjaink nagyon könnyen karbantarthatók, és egész évben jól néznek ki. Annak érdekében, hogy műfüves pázsitja a lehető legjobban nézzen ki, itt van néhány dolog, amit rendszeresen el kell végeznie. Egy kis karbantartás megnöveli a műfüves pázsit élettartamát, és jelentősen javítja a megjelenését.

Tippünk: Ha a műfű telepítés a közeli tervei között van, nézze meg a zoldkoronagarden.hu weboldalt, ahol nem csak igényes műfüveket talál, de egy megbízható kivitelezőt is. 

Rendszeres kefélés

Egy merev udvari kefe használata segít a fűszálak egyenesen tartásában, javítva ezzel a gyep kinézetét. A nagy igénybevételnek kitett pázsitokat esetleg rendszeresebben kell kefélni, mint azokat, amelyeket nem használnak. A legjobb eredményt a szálak irányával ellentétes keféléssel érheti el.

Távolítsa el a törmeléket

A lehullott leveleket, gallyakat vagy egyéb kerti törmeléket rendszeresen el kell távolítani a gyepfelületről. Erre ideális a lombfúvó, de egy kefe vagy gereblye is megteszi a hatását! Ha ez a törmelék felhalmozódik, a gyep hajlamosabbá válhat a gyomnövényekre. Ha a gyepet fák vagy bokrok veszik körül, előfordulhat, hogy a törmeléket rendszeresebben kell eltávolítani.

Tartsa távol a gyomokat

Kerti slagja ideális a kiömlött folyadékok stb. Lemosására. A gyomok távoltartásának legjobb módja, ha évente néhányszor környezetbarát gyomirtóval permetez, hogy csökkentse a gyomnövények kockázatát, amelyek a fűszálak közé nőnek. Ha a gyomok mégis megnőnek, könnyen eltávolíthatók kézzel vagy ecsettel a fentiek szerint. Az enyhén „Forgalmas” pázsitokat gyakrabban kell kezelni, mint az erősen igénybe vetteket.

Takarítás háziállatok után

A háziállatok utáni takarítás nagyon egyszerű. A kutyapiszkot fel lehet szedni egy zsákba vagy kesztyűvel, a maradékot pedig kerti slaggal leöblíteni, hogy a maradékot és a szagokat kimossuk. Antibakteriális spray is használható, ha aggódik a visszamaradt baktériumok miatt. Műfüvünk teljesen vízáteresztő, kiváló vízelvezetéssel és nagyon gyors száradással rendelkezik.

Rágógumi betiltása

Tiltsa be a rágógumit – igen, komolyan gondoljuk, elvégre egy rágógumi-mentes otthon sokkal harmonikusabb otthon!

Ne helyezzen grillsütőt közvetlenül a műfűre

Ha grillezni készül, ne helyezze a grillsütőt közvetlenül a műfűre. Nem tűzveszélyes, de károsíthatja azt. Ha nincs más alternatíva a kinti sütögetéshez, mindenképpen takarja le a füvet, hogy további védelmet nyújtson.