Az elmúlt évtizedben vagy annyiban a televíziók jelentősen fejlődtek, hogy kihasználják az új típusú technológiákat. Olyan fejlesztésekkel, mint a HD képernyők és a magasabb felbontások, a 4K kijelzők mára már mindennapossá váltak, a streaming szolgáltatások, televízióhálózatok és videojáték-konzolok lenyűgöző 3840 x 2160 pixel felbontásban mutatják a tartalmakat a nézőknek. Azonban az elmúlt két évben az 8K televíziók elterjedése viszonylag lassú volt, ami arra utal, hogy a vásárlók valami másban szeretnének izgalmat találni a TV piacán.

Az OLED televíziók mostanra sok ember számára az elsődleges választássá váltak, és ez a technológia jelentős fejlesztést kaphat 2024-ben, ahogy a PHOLED egyre szélesebb körben elterjed. Valójában vannak jelek arra, hogy a nagy márkák, mint az LG és a Samsung is fejlesztenek PHOLED televíziókat, és más vállalatok valószínűleg követni fogják őket. A PHOLED, ami a „foszforeszkáló organikus fénykibocsátó dióda” rövidítése, egy új módja a televíziók gyártásának, ami a hagyományos fluoreszkáló szubpixeleket foszforeszkálókkal helyettesíti. Az eredmény egy sokkal hatékonyabb televízió, ami jóval kevesebb energiát használ, de ugyanakkor fényesebb és élénkebb képet nyújt.

Sok OLED televízió jelenleg is használ néhány foszforeszkáló szubpixelt, de a kék foszforeszkáló anyag létrehozása nehéznek bizonyult. Azonban a Universal Display Corporation gyártó azt állítja, hogy készen áll a kék foszforeszkáló anyagának tömeggyártására, lehetőséget adva a televíziómárkáknak, hogy teljesen PHOLED televíziókat hozzanak létre. A fogyasztók számára ez alacsonyabb energia számlákat és fényesebb televízióképernyőket jelenthet.