szexuális problémák

Akár testi, akár lelki eredetű szexuális gondok árnyalják a párkapcsolatot, a megoldás gyakran nem megy segítség nélkül. A szexuálpszichológus szakértelme és tapasztalata lehet a kulcs, hogy a sötét felhők elszálljanak és újra boldogság övezze a szexuális életet.

Szexuális problémák

Elég egy lelki kötődést kettétörő szakítás, vagy valamilyen zavaró lelki körülmény, máris kopogtathat az ajtónkon a szexuális zavar. A merevedés hiánya, a hüvelyszárazság mind olyan együttlétet akadályozó tényező, ami akár konfliktus forrás is lehet. Éppen ezért bizonyos esetekben a pszichiáter pszichoterapeuta párkapcsolati tanácsadás lehetőségét is felvetheti a párnak.

Lelki problémák

Gyakori lelki probléma a bűntudat, aminek régi és friss forrása is lehet. A gyermekkori tabuként kezelt intimitás és szex, vagy a másik kapcsolatra vágyakozás, tisztességtelen kapcsolat, esetleg a perverz gondolatok sok más élethelyzet mellett mind indokot adnak rá. A furedi.hu oldalon elérhető Füredi Krisztián szexuálpszichológus, akivel a legbelső problémáidat, félelmeidet is nyugodtan megoszthatod a sikeres terápia reményében.

Fizikai problémák

A terápia része a szakorvosi vizsgálat, amiből kiderül, hogy az organikus gondok -e a probléma forrásai vagy lelki eredetű a szexuális zavar. A szakorvos, mint andrológus vagy urológus megállapítja, hogy jelenthet -e akadályozó tényezőt valamilyen fizikai elváltozás. Ha a probléma lelki eredetű, kezdődhet a pszichoterápiás ülés, aminek már főszereplője a szakorvos helyett a szexuálpszichológiai szakpszichológus és természetesen a páciens.

Ma már elérhetők olyan készítmények, melyekkel a potencia zavarok, illetve nőknél a síkosítás megoldható. Viszont a lelki eredetű zavarokat nem szabad szőnyeg alá söpörni! A segédeszközök támogató ereje idővel csökken, a problémák pedig kritikus szintig mélyülhetnek, ezzel rengeteg kudarcot, feszültséget okozhatnak a párkapcsolat szereplőinek.

A szexuálterápia hatása

Csak a kezdet nehéz. Az első alkalom sokat old a feszültségen és megmutatja a fényt az alagút végén. Az okok szakszerű felderítése, a folyamatok hátterének tudatosítása a terápiás folyamat része. A szexuális probléma megoldása, a szorongás oldása és a pszichológiai tanácsadás elhozhatják a felhőtlen és boldog szexuális életet.