gyertya az ablakban

Indulj el egy érzéki úton velünk, hogy felfedezzük a kellemes illatok és finom tapintású textíliák jótékony hatását jólétünkre. Az otthoni terek elbűvölő illatokkal való finom megfűszerezésének művészetével és a környezetünkben meghatározó gyengéd érintést adó lakás textíliákkal fogunk foglalkozni.

Aromás oázis a fürdőszobában

A tökéletes otthoni illatok rezonálnak a személyiségeddel, és javítják a hangulatodat. Virágos jegyektől a fás aláfestésekig találd meg az illatot, amely a lelkedet tölti és átalakítja otthonod légkörét. A illatosításra ma már többféle módszer közül is válogathatsz. Illóolaj párologtató, füstölő, aroma diffúzor és elektromos illatosító készülék is hadrendbe állítható. A döntés pusztán a tiéd. Pár szempontot azért érdemes figyelembe venned.

Az elektromos illatosítók esetében mindenképpen nézd meg az illatosító folyadék összetételét, hogy ne tartalmazzon káros anyagokat az egészségre. Az illóolaj párologtatókat pedig nem hagy felügyelet nélkül, hiszen legalább egy teamécses segítségével működnek, vagyis a nyílt láng tűzveszélyes. A füstölők és a port purik használata elég megosztó, valaki vagy kedveli őket vagy nem, és ritkán van a kettő között középút. Ezzel szemben érdemes lehet kirpobálnod az aroma diffúzorokat. A használatok biztonságos és emellett a kellemes illatról sem kell lemondanod.

Frissítő és terápiás érintés

A plüss textúrák ölelést, a meleg anyagok nyugtató érzetet sugároznak felénk.  A pihenéskor hozzájárulnak a biztonság és nyugalom érzetéhez a hálószobában vagy a kedvenc kanapén, ha ilyen anyagokból választunk például egy puha takarót. Azonban textíliák érintése a tisztálkodásnál is nagyon fontos. Így nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagból választunk köntöst vagy törülközőt. Egy bambuszból készült törölköző például képes pillanatok alatt megszárítani a testünket. Ha kiváló nedvszívó törölköző az álmod, akkor érdemes kipróbálni őket.

Az anyagoknak tehát a funkciójuk szerint is szerepük van. Hiába kedveled a bársonyt és persze azon túl, hogy ilyen esetben szuper választás mondjuk függönynek vagy a díszpárna huzatnak, de törölközőként nem fog beválni. És ugyanez fordítva is igaz. A bambuszból készült textilek nem feltétlenül lesznek kényelmesek párnahuzatként.

Alakítsd át fürdőszobádat illatos menedékké élénkítő illatokkal és puha törölközőkkel. Próbáld ki a fenti trükköket, és változtasd meg a napi rutinod érzéki élménnyé, amely megújítja mind testet, mind lelket.